ApărareȘtiri

VIDEO. Avioane MiG-21 LanceR și F-16, ținte într-un exercițiu de apărare antiaeriană la Capu Midia

Sursa: MApN

Poligonul de la Capu Midia este în această perioadă locul unui exercițiu de apărare antiaeriană în care mai multe avioane de luptă MiG 21 LanceR și F-16 ale Forțelor Aeriene Române joacă rolul unor inamici ce pătrund în spațiul aerian al unui stat fictiv.

Conform scenariului, sunt interceptate de radare și doborâte de sistemele de rachete HAWK, KUB și OSA-AKM ale unităților Armatei române, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a MApN.

Acțiunea de antrenament face parte din complexul de exerciții DACIA 21 LIVEX,  unul dintre cele mai complexe evenimente de instruire ale armatei din ultimii 30 de ani, la care participă aproximativ 15.000 de militari, dintre care 10.000 români și 5.000 din 17 țări aliate și partenere (inclusiv din Republica Moldova).

Condus de Comandamentul Forțelor Întrunite din Statul Major al Apărării, DACIA 21 LIVEX  include activități de pregătire a forțelor participante, în context NATO și al parteneriatului strategic româno-american, pentru executarea unei operații de apărare, în condițiile unor scenarii care presupun acțiuni de luptă de intensitate ridicată.