ApărareȘtiri

FOTO. Avioane de luptă F-15E Strike Eagle ale aviației SUA au sosit în România și Bulgaria pentru exercițiul Castle Forge

F-15E la Baza aeriană Borcea, România (Capt. Andrew Layton/U.S. Air Forces in Europe and Air Forces Africa Public Affairs)

Avioane de luptă F-15E Strike Eagle ale aviație SUA au aterizat marți la Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” de la Borcea (România) și baza Graf Ignatievo din Bulgaria, urmând să participe la exercițiul multinațional „Castle Forge”, alături de forțe din România, Canada și Bulgaria, au anunțat Forțele Aeriene ale SUA în Europa și Africa (USAFE-AFAFRICA).

Cu ocazia exercițiului, patru aeronave F-15E din Escadrila americană 336 de Vânătoare, ce fuseseră dislocate în prealabil la Larissa (Grecia), au fost transferate temporar la Baza 86 Aeriană, Borcea.

În următoarele zile piloții români vor efectua misiuni de antrenament în zona Mării Negre alături de omologii lor din alte țări NATO, lucru care va crește interoperabilitatea aliaților și va spori securitatea regională, au transmis Forțele Aeriene Române.

Forțele Aeriene Române vor participa la acest exercițiu cu avioane de luptă F-16MLU Fighting Falcon din Escadrila 53 „Warhawks” și o aeronavă de transport C-130 Hercules.

„Oportunitatea de a lucra alături de aliații noștri bulgari și români va demonstra parteneriatele noastre de neclintit și capacitatea de a furniza o forță aeriană de neegalat în această regiune cheie”, a declarat Jeff Harrigian, comandantul USAFE-AFAFRICA și al Comandamentului Aerian Aliat al NATO.

F-15E la Baza aeriană Borcea, România (Capt. Andrew Layton/U.S. Air Forces in Europe and Air Forces Africa Public Affairs)
F-15E și MiG-29 la Baza aeriană Ignatievo, România (Capt. Andrew Layton/U.S. Air Forces in Europe and Air Forces Africa Public Affairs)