ApărareInfrastructurăȘtiri

Armata română în războiul anti-epidemie: 637 de misiuni, 4402 de militari, 4980 de teste prelucrate

Sursa; MApN-Adrian Sultanoiu

Ministerul Apărării a susținut autoritățile centrale și locale prin 637 misiuni, la care au participat 4402 militari și 1381 mijloace tehnice, iar la Institutul Cantacuzino au fost prelucrate un număr total de 4980 teste, de la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19.

În intervalul 28 martie ora 16.00 – 29 martie ora 16.00, un număr de 1131 militari și 360 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 177 misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Albița (Vaslui), Siret (Suceava), Sculeni (Iași), Vama Veche și Ostrov (Constanța), Bechet (Dolj), Stamora Moravița, Jimbolia și Cenad (Timiș), Nădlac 1 și 2, Vărșand (Arad), Halmeu și Petea (Satu Mare), Borș și Oradea (Bihor).

De asemenea, mlitarii au patrulat în comun cu forțele MAI în Capitală și în alte localități din țară, au transportat echipamente medicale și alte materiale, au instalat corturi pentru triaj epidemiologic, Totodată, în Institutul Cantacuzino au fost prelucrate un număr de 480 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

La Constanța sunt în derulare lucrările de amenajare la Spitalul Modular de Izolare și Tratament, care va funcționa ca o extindere a Secției de boli infecțioase a Spitalului Militar de Urgență din Constanța.

Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin și au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor MApN în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări, a precizat MApN. Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.