ApărareȘtiri

FOTO. Armata germană se antrenează cu ținte robotizate care simulează tancuri rusești, inclusiv T-14 Armata

Model de tanc T-72 livrat armatei germane (FOTO: Twitter/GaardTech)

Producătorul australian de dispozitive militare de antrenament GaardTech a livrat armatei germane modele robotizate care imită tancuri și alte vehicule rusești, inclusiv cel mai recent tip, T-14 Armata.

Modelele de antrenament produse de GaardTech sunt echipate cu o combinație de echipamente active și pasive, care permit trageri reale împotriva țintelor statice și în mișcare.

Modelele robotizate imită îndeaproape tancurile T-72, T-90A și T-14 Armata, dar și vehicule blindate precum BMP-3 sau ZSU-23-4 Shilka .

GaardTech a indicat că machetele tancurilor sunt echipate cu elemente termice active, emițători de radar, astfel că au o semnături termice și radar. De asemenea, țintele se pot deplasa și simula un atac. Semnăturile personalizate permit identificarea de la mare distanță a țintelor.

Acest sistem, care poate fi controlat cu ușurință cu ajutorul unui software instalat pe o tabletă sau un laptop, permite militarilor germani să experimenteze complexitatea și stresul acțiunilor împotriva unui inamic, informează site-ul armyrecognition.com.

GaardTec a fost înființată de veterani ai armatei australiene în 2017 și produce o gamă diversă de ținte metalice bidimensionale, precum și vehicule robotizate 3D care simulează tancuri și vehicule blindate.

Pe lângă forțele germane, printre clienții firmei de la Antipozi se numără armatele australiană și britanică, potrivit aumanufacturing.com.au.

În luna octombrie a anului trecut, australienii, prin distribuitorul din Germania al al GaardTech, LASM gmbh, au primit un contract de 385.000 de dolari pentru livrarea de modele robotizate ale unor blindate rusești pentru activități de antrenament în Europa.

Model de tancuri și vehicule blindate livrate armatei germane (FOTO: Twitter/GaardTech)
Model de vehicul blindat BMP-3 (FOTO: Twitter/GaardTech)
Model de tancuri și vehicule blindate livrate armatei germane (FOTO: Twitter/GaardTech)
Model de tanc T-14 Armata (FOTO: Twitter/GaardTech)

https://www.youtube.com/watch?v=eIUIYtJZuNg&t=10s