ApărareȘtiri

Aproape 1500 de militari participă la parada de Ziua Națională a României

Miilitari din Forțele pentru Operații Speciale române

Aproximativ 1.500 de militari și specialişti din MApN, MAI, STS, ANP și tehnică de luptă participă miercuri, de la ora 11, la parada de Ziua Națională a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti.

În funcție de condițiile meteo vor evolua și aproximativ 30 de aeronave.În zona Arcului de Triumf va fi amplasată o expoziție de tehnică militară

La Alba Iulia, se va desfășura o paradă la care vor lua parte aproximativ 550 de militari și specialiști din cadrul MApN și MAi, cu mijloace tehnice terestre şi aeronave militare.

În garnizoanele în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, armata vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de defilări cu personal și tehnică, precum și de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori.

De asemenea, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii, precum și cei aflați în misiune în Polonia, vor desfășura ceremonii și activităţi specifice zilei de 1 Decembrie.

Marți, ministrul Apărării, Vasile Dîncu și șeful SMAp, generalul Daniel Petrescu au discutat prin videoconferință cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în misiuni externe din Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Polonia, precum și cu personalul aflat pe navele militare aflate în misiuni internaționale, fregata „Regina Maria” și puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”.