IntelligenceȘtiri

Aproape un sfert dintre candidații selecționați au fost admiși în rezerva STS pentru subofițeri-operatori ai Serviciului 112

Foto: Arhiva

Aproape o treime dintre candidații selecționați au fost admiși în rezerva de personal a  Serviciului de Telecomunicații Speciale pentru subofițeri-operatori ai Serviciului 112, conform rezultatelor concursului.

Din cei 85 de candidați selecționați după analizarea dosarelor depuse,  20 au trecut de probele de concurs, 40 au fost respinși și 25 au absentat. Candidații au trecut printr-un interviu profesional, o evaluare psihologică, o evaluare la pregătirea fizică și o examinare profesională constând într-o probă teoretică, una practică și una de limbi străine. Nota minimă de promovare a fiecărei probe din cadrul examenului profesional şi a examenului de limbă străină a fost 7,00.

Nota finală a primului admis a fost de 8,85 și cea a ultimului admis a fost de 7,52.  STS nu a informat dacă au fost și contestații sau rezultatul acestora.

Limita de vârstă a candidaților a fost de 40 de ani, la data depunerii dosarului pentru selecție.

Participarea și promovarea selecției pentru constituirea unei rezerve cu subofițer-operator „112” nu presupune și ocuparea unui post, acest lucru realizându-se în funcție de nevoile și prioritățile instituției, în ordine descrescătoare a mediilor obținute la examenul profesional și cu respectarea prevederilor legislative, a precizat STS.