InfrastructurăIT&CȘtiri

APM vrea să instaleze rapid Sistemul Comunității Portuare în portul Constanța și s-a înscris în IPCSA

Sursa: cruisemapper.com

Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APM) a devenit membră a International Port Community Systems Association – IPCSA și va accelera proiectul pentru sistemul informatic  dedicat managementului activităților și fluxurilor de informații din portul Constanta, conform unui comunicat al companiei. 

IPCSA este o asociație internațională a operatorilor din comunitatea porturilor maritime, autorităților portuare maritime, care furnizează consultanță pentru  schimbul electronic de informații peste granițe și pentru întregul lanț de aprovizionare.

CN APM a început în urmă cu doi ani un proiect pentru sistemul informatic  dedicat managementului activităților și fluxurilor de informații din portul Constanta, pentru care s-a întocmit studiul de pre-fezabilitate și pentru care s-a convenit accelerarea implementării, în contextul pandemiei Covid-19, cu asistența MTIC.

”Desi vrem implementam Sistemul Comunității Portuare cât mai repede posibil, suntem în același timp hotărați facem acest lucru în cel mai bun mod posibil și nu facem greșeli. Sistemul Comunității Portuare transforma portul, astfel operatunile și procedurile noastre vor fi mai eficiente, ceea ce ne permite furnizam informații referitoare la statusul și poziția mărfurilor”, a explicat Costel Stanca, directorul general al CN APM, adăugând: ”ca membri ai IPCSA, vom putea să facem schimb de opinii și cunoștinte cu alte organizații care dispun de un Sistem al Comunității Portuare și vom fi conectați cu jucători din acest sector la nivel regional și international”.

Noul Sistem al Comunității Portuare fi conectat în mod direct cu Interfață Unica de Raportare (Maritime Single Window) la nivelul României.

Comunicatul companiei poate fi citit aici: https://www.portofconstantza.com/pn/ro/stire/1/0/17715