ApărareȘtiri

Antrenamentele pentru supraviețuire la Fort Bragg au fost suspendate după ce 90 de membri ai forțelor speciale au fost depistați cu COVID-19

Sursa: FORSCOM

Oficialii din cadrul Comandamentului Operațiunilor Speciale al Armatei SUA au anunțat recent că 90 de cursanți și instructori care participau la antrenamentele pentru supraviețuire la Fort Bragg , Carolina de Nord, au fost depistați pozitiv cu coronavirus, relatează Business Insider și Military.com.

Militarii participau la cursul de supraviețuire, camuflare, rezistență și evadare (SERE), potrivit unui comunicat de presă al Școlii și Centrului Special de Război John F. Kennedy (SWCS), emis pe 1 iulie.

Din cei 110 cursanți, 82 de studenți, dar și opt instructori, au ieșit pozitivi la testele pentru COVID-19, a declarat Janice Burton, o purtătoare de cuvânt a SWCS, potrivit Military.com

Cursul a fost suspendat și toți cei 110 cursanți sunt în carantină timp de 14 zile, a spus Burton.

“Avem 2.400 de cursanți care se pregătesc în fiecare zi la SWCS și [cei 90] sunt singurii bolnavi”, a adăugat Burton.

Înainte de a participa la orice curs la SWCS, cursanții sunt izolați timp de 14 zile, a explicat Burton, care a adăugat că, dacă unul dintre aceștia iese pozitiv, atunci sunt în carantină încă 14 zile.

“Sănătatea și starea studenților și a personalului nostru reprezintă prioritatea noastră”, a declarat generalul maior Patrick Roberson, comandantul Școlii și Centrului Special de Război John F. Kennedy (SWCS). “Vom face tot ce putem pentru a ne proteja elevii și familiile lor“, a adăugat generalul.

Cursul supraviețuire, camuflare, rezistență și evadare (SERE) de trei săptămâni la Camp Mackall este una dintre fazele procesului de calificare pentru forțele speciale (curs Q). În primele două săptămâni, cursanții învață să supraviețuiască în locuri sălbatice, să evite patrulele inamice, să reziste tehnicilor de interogare ale inamicului și să evadeze din captivitate. În săptămâna a treia, cursanții sunt împărțiți în grupuri mici pentru un exercițiu de pregătire pe teren, care implică două până la patru zile în care sunt închiși ca prizonieri de război.