ApărareȘtiri

Antrenament în premieră al rezerviștilor voluntari din România și SUA

Rezerviști americani în timpul pregătirilor pentru competiția Milcomp (US Army Reserve)

Rezerviștii voluntari din forțele armate ale România și Statelor Unite urmează să participe în premieră la o misiune de antrenament comună, care se va desfășura la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu în intervalul 1-7 august, a anunțat Asociația Ofițerilor în Rezervă din România (AORR).

De asemenea, este pentru prima dată când militari din rezerva forțelor armate ale României participă la un exercițiu militar-aplicativ împreună cu un aliat NATO.

Antrenamentul este organizat având la bază formatul Milcomp, o competiție militară organizată anual de Confederația Interaliată a Ofițerilor în Rezervă, cea mai mare organizație a ofițerilor în rezervă din lume. Edițiile competiției din 2020 și 2021 au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru ediția de anul următor, România și-a anunțat intenția să participe cu cel puțin o echipă, iar antrenamentul în comun cu omologii din SUA va ajuta la selecția participanților, se afirmă în comunicatul AORR.

Participanții, 55 la număr, se vor antrena pe pista cu obstacole de tip CISM, la înot cu obstacole, trageri cu pistol-mitraliera și pistol, aruncarea grenadelor de mână, marș și orientare în teren. Programul include și o serie de cursuri Combat Lifesaver, la care vor fi predate și exersate elemente de îngrijire a leziunilor provocate prin lupta în câmpul tactic (TCCC).