ApărareȘtiri

Andrzej Duda: Dezvoltarea infrastructurii feroviare și rutiere între România și Polonia consolidează securitatea Flancului estic

Sursa: prezydent.pl

Dezvoltarea infrastructurii feroviare și rutiere între România și Polonia – prin intermediul proiectelor Rail-2-Sea şi Via Carpatia – este importantă nu doar din punct de vedere economic, ci consolidează și securitatea țărilor din Flancul estic al NATO, permițând transferul rapid al trupelor, a declarat președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, aflat în vizită de stat la București, potrivit portalului de știri Interia.

Liderul polonez a declarat că pe lângă aspectul pur economic, proiectele de dezvoltarea a legăturilor feroviare și rutiere între țările din estul NATO „ne întărește și securitatea”.

Duda a apreciat că „este evident că această evoluție este foarte importantă”, făcând referire la intensificarea tensiunilor între Rusia și țările din estul Europei, membre sau partenere NATO.

Președintele Poloniei, Andrezj Duda, participă luni la Summitul Formatului București 9 (B9), organizat în capitala României. De asemenea, la eveniment urmează să participe virtual și liderul SUA, Joe Biden, dar și secretarul american de Stat, Antony Blinken.