ApărareȘtiri

Amiral NATO: Marea Neagră, o regiune cu o mare însemnătate geostrategică/România, un important contributor la securitatea alianței

Amiralul Robert P. Burke (US Navy)

România este un important contributor la securitatea NATO, în special în zona Mării Negre, o regiune cu o mare însemnătate geostrategic, a declarat amiralul american Robert P. Burke, comandantul Comandamentului Aliat Întrunit al NATO de la Napoli, cu ocazia aniversării a cinci ani de la înființarea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, găzduit de țara noastră, relatează agenția de știri Agerpres.

5 ani de excelenţă

Live: Declarații de presă🇷🇴 O pagină din istoria Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) – 5 ani de excelenţă (2015-2020)#WeAreNATO #ArmataRomâniei #mapn

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Vineri, 4 septembrie 2020

“Este o onoare pentru mine să fiu aici, în Bucureşti, astăzi, pentru a sărbătorii cea de-a 5-a aniversare a Comandamentului Multinaţional de Divizie Bucureşti. Sunt recunoscător pentru sprijinul extraordinar pe care ţara dumneavoastră îl oferă în găzduirea diviziei. România este un important contributor la securitatea Alianţei NATO, mai ales aici, în zona Mării Negre, o regiune de o asemenea însemnătate geostrategică. Lumea noastră este de o complexitate crescândă, avem de-a face cu un mediu cu provocări din partea adversarilor şi competitorilor în fiecare domeniu operaţional, dar, cu toate că înfruntăm provocări, le înfruntăm împreună”, a declarat amiralul, într-un discurs la sediul Comandamentului Multinaţional de Divizie din Bucureşti.

“Cu toate acestea, aşa cum ne precizează tratatul, suntem hotărâţi în eforturile noastre de a ne apăra colectiv şi de a păstra pacea şi stabilitatea. Comandamentul Multinaţional de Divizie este vital pentru atingerea acestui scop, reprezintă o dovadă tangibilă a angajamentului NATO de a descuraja şi la nevoie de a apăra regiunea euroatlantică”, a adăugat Robert P. Burke.