ApărareȘtiri

Americanii de la Oshkosh Defence prezintă un Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) și o remorcă JLTV (JLTV-T) la BSDA 22

Vehicul blindat JLTV-T la BSDA 22 (foto: Oshkosh Defense)

Oshkosh Defence prezintă un blindat ușor Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) și o remorcă JLTV (JLTV-T) la expoziția Black Sea Defense Aerospace and Security (BSDA) 2022, a anunțat compania din SUA.

Americanii prezintă un vehicul blindat tactic JLTV Heavy Guns Carrier (HGC) complet echipat cu o stație de armament telecomandată Elbit cu o mitralieră de 12,7 mm, sistem de protecție colectivă CBRN Beth El, comunicații WisPr și sistem electic GenAirCon de la IDE și dispozitiv acustic Genasys Long Range Acoustic Device – LRAD-450XL. Varianta remorcă JLTV-T dispune de un generator hibrid IDE HGT20K 30.

Oshkosh Defense a livrat până în acest moment peste 16.000 de vehicule din familia JLTV pentru armata SUA și aliații Washingtonului. Printre clienții companiei americane se numără și România, care a achiziționat 130 de vehicule blindate JLTV pentru forțele speciale în 2020.

Totodată, Oshkosh propune vehicule JLTV pentru programul „Autovehicule tactice blindate de tip ușor (ATBTU)”, în cadrul căruia țara noastră ar putea achiziționa, în prima fază, 1059 de vehicule.

Program de înzestrare, în valoare de 745 de milioane de euro, a atras și alți producători internaționali, precum Arquus (cu Sherpa Light); AM General (cu NXT 360 Humvee).