Intelligence

Ambasadorul George Maior, fost director al SRI lucrează la un proiect despre hiperpolitică

Sursa foto: edupedu. ro/captură youtube

Ambasadorul George Maior, fost director al SRI, rechemat foarte recent din fruntea misiunii diplomatice a României în SUA lucrează la un proiect despre hiperpolitică, a spus senatorul Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, la ediția Umbrela Strategică Focus.

”George Maior are și alte proiecte, scrie cărți, are un proiect foarte interesant despre hiperpolitică, despre super-politică la care lucrează, o lucrare de strategie și de geopolitică foarte interesantă, dar el rămâne un ambasador al României, nu a fost un ambasador politic, este diplomat de meserie, probabil că va fi valorificat în această postură”, a comentat liderul social-democrat.

Vasile Dîncu nu crede că George Maior, care a fost pentru scurt timp senator al PSD și președinte al Comisiei pentru Apărare a Senatului (2004-2006)  are vreun ”apetit” spre politica internă, pentru că ”nu era foarte încântat” despre ce se întâmplă în politica națională.

Chiar dacă s-ar putea răzgândi ”fiind un om tânăr încă, la 50 de ani ai viața înainte”, Vasile Dîncu nu are ”niciun semn” că ambasadorul Maior ar fi interesat de politică în acest moment

El a spus că nu vorbește ca ”purtător de cuvânt al lui George Maior”, dar că este prieten cu acesta din copilărie.