IT&CȘtiri

Alți doi sateliți O3b mPOWER ai SES au fost lansați în spațiu

Foto: ses.com / Grayling

SES, lider în soluții globale de conectivitate pentru conținut, a lansat în spațiu alți doi sateliți O3b mPOWER. Lansarea s-a realizat cu o  rachetă SpaceX Falcon 9, de la baza spațială Cape Canaveral din Florida, SUA, pe 12 noiembrie, la ora locală 4:08 PM, informează un comunicat al companiei trimis Umbrela Strategică. 

Astfel, numărul total de sateliți cu orbită medie (MEO) ai SES a ajuns la șase, suficienți pentru a forma un sistem care să ofere servicii de conectivitate la internet de înaltă performanță, cu latență redusă predictibilă și flexibilitate unică.

Lansarea vine la o lună după ce SES a anunțat că va adăuga doi sateliți Boeing la constelația sa multi-orbită de sateliți și prima de acest tip din lume, ce are acum un total de 13 sateliți O3b mPOWER. Investiția suplimentară în cei doi sateliți ar urma să se încadreze în bugetul previzionat de SES pentru cheltuielile de capital.

Primii patru sateliți O3b mPOWER, lansați în ultimul an, au ajuns la poziția lor orbitală țintă și trec în acest moment printr-un proces de verificări pe orbită, inclusiv printr-o serie de teste de validare a sistemului ce cuprinde atât componentele spațiale, cât și cele terestre.

În 2023, SES a pus la dispoziție și testat peste 160 de terminale terestre O3b mPOWER din constelația sa multi-orbită de sateliți O3b, pentru a oferi servicii de conectivitate clienților din industriile de mobilitate, telecomunicații, guvernelor și întreprinderilor de pretutindeni.

Odată cu lansarea celui de-al cincilea și al șaselea satelit O3b mPOWER, ce vor fi operaționali în următoarele câteva luni, suntem pregătiți să oferim serviciile de conectivitate de înaltă performanță de care au nevoie clienții noștri. Prin creșterea rezilienței rețelei noastre de sateliți, clienții noștri se vor putea baza pe noi pentru conectivitatea fiabilă și sigură de care au nevoie pentru a-și desfășura operațiunile.”, a declarat Ruy Pinto, CEO al SES.