EnergieȘtiri

Alro Slatina amână investiții, reduce producția de aluminiu primar, dar nu are în vedere concedieri de personal în 2022

Hala de producție a Alro Slatina

Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu integrat pe verticală din Europa, va reduce producția de aluminiu primar în 2022, va amâna investiții, dar, ”pentru moment” nu are în vedere concedieri de personal, a decis luni Consiliul de Administrație al companiei, care a informat BVB despre măsurile luate.

Astfel, producția de aluminiu primar se va reduce de la de la cinci hale de electroliza la doua hale și va întoarce la dimensiunea obișnuită, când ”condițiile de pe piețele de energie vor reveni la normal”.

În general, compania va crește portofoliul de produse procesate și  va  diminua portofoliul de produse primare, ”astfel încât să rezulte un mix de producție echilibrat și eficient”. De asemenea, cantitățile de metal primar care nu vor mai fi produse, vor fi compensate parțial cu metal reciclat sau cu metal primar cumpărat de la terți.

Managerii companiei  nu au în vedere pentru moment concedieri ale personalului angajat, ci doar ”măsuri pentru eficientizarea folosirii forței de muncă”, care înseamnă inclusiv perioade de șomaj tehnic sau devansarea și cumularea unor revizii și reparații.

Alro se vă concentra doar pe acele investiții care vor aduce câștiguri și îmbunătățiri imediate ale activității sale sau care sunt necesare în vederea conformării cu operarea sigură și legală. Celelalte investiții vor fi amânate și reluate în funcție de evoluțiile din economie, a mai decis conducerea companiei.

Acționarul majoritar al Alro, companie listată la BVB, este Vimetco N.V. Amsterdam, cu 54,1 la sută, pachete de acțiuni mai deținând Pavăl Holding și Fondul Proprietatea.