IT&CȘtiri

Aisemnal.ro a fost accesată de 1.610.335 de ori în primul an de la lansare

Foto: ceccarbusinessmagazine.ro

Harta www.aisemnal.ro, o platformă dezvoltată de ANCOM care arată acoperirea și nivelul de semnal mobil pe întreg teritoriul țării, așa cum au rezultat în urma măsurătorilor efectuate de Autoritate, a  fost accesată de peste 1,6 milioane de ori, în primul an de la lansare. 

Mai precis,  din 22 octombrie 2019 și până în prezent harta de acoperire a fost accesată de 1.610.335 de ori, a  informat ANCOM.

În 2020, harta a fost actualizată şi cu localitățile în care este posibil ca utilizatorii să intre în roaming involuntar, sub formă de puncte la nivel de stradă. Astfel, au fost identificate și reprezentate pe hartă 295.630 de puncte cu potențial risc de intrare în roaming involuntar din localitățile aflate la o distanță de cel mult 15 km de granițele țării. 

În perioada următoare, harta urmează să fie actualizată cu rezultatele măsurătorilor de acoperire cu semnal de voce mobilă, așa cum vor reieși din cadrul campaniei de monitorizare aflate în curs de desfășurare, începută în luna august și preconizată a se finaliza în luna noiembrie 2020.

În prezent, pentru anul 2020, aisemnal.ro cuprinde rezultatele măsurătorilor din următoarele județe: Alba, Arad, Brăila, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, București, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Harghita, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Satu Mare, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, utilizatorii putând urmări evoluția acoperirii de la un an la altul.