ApărareȘtiri

Airbus va moderniza elicoptere Lakota ale US Army

Foto: elicopter UH-72A Lakota (copyright Airbus)

Armata americană a atribuit Airbus un contract în valoare de 27,8 milioane de dolari pentru modernizarea Pachetului de Echipamente de Misiune (MEP) al Batalionului de Securitate și Sprijin al Gărzii Naționale a US Army, informează un comunicat al companiei trimis Umbrela Strategică.

Modernizările la MEP extind capacitățile UH-72A Lakota de a efectua operațiuni de zi și de noapte prin furnizarea unei hărți mobile avansate, a unor interfețe digitale îmbunătățite, a unor noi monitoare, a unui sistem de gestionare a misiunilor aeropurtate și a altor îmbunătățiri de sistem.

”Această atribuire oferă piloților o funcționalitate și o capacitate semnificativ mai mari de a îndeplini misiunile exigente de astăzi, sporind și mai mult valoarea Lakota ca un activ ISR pentru Garda Națională”, a declarat Scott Tumpak,vicepreședinte cu  programele de elicoptere militare Airbus U.S. Space and Defense.

UH-72A echipate cu MEP sunt concepute pentru a executa operațiuni ale Gărzii Naționale într-o gamă largă de misiuni, inclusiv operațiuni interne, combaterea traficului de droguri și securitatea frontierelor.

Prin intermediul acestui contract încheiat cu armata se va realiza modernizarea a până la 50 de aeronave din cadrul Batalionului de Securitate și Sprijin, care își desfășoară activitatea pe teritoriul Statelor Unite. Numărul actual al aeronavelor din flota batalionului este de 107.

Aceste aeronave vor fi modificate la unitatea de producție de elicoptere Airbus din Columbus, Mississippi, unde peste 480 de UH-72A și UH-72B Lakota, bazate pe H145, au fost livrate armatei americane începând cu anul 2006.

Contractul va fi gestionat de Airbus U.S. Space & Defense.