ApărareȘtiri

Airbus va asigura servicii de suport pentru elicopterele NASA

Sursa: Airbus

NASA a semnat cu Airbus Helicopters Inc. un contract în valoare de 15 milioane USD de tip HCare Infinite pentru asigurarea de servicii complexe de suport pentru flota de elicoptere H135 ce urmează să fie livrate în curând agenției spațiale americane, se arată într-un comunicat remis redacției Umbrela Strategică.

Documentul, care acoperă inițial doi ani, dar include opțiunea de a fi extins pentru zece ani, include tot spectrul de servicii de suport pentru elicopterele H135, care vor fi livrate de la sfârșitul acestei luni.

Airbus se obligă să asigure disponibilitatea operațională a flotei prin asigurarea de servicii de mentenanță și a pieselor de schimb. În plus, Airbus va avea o echipă de 2 piloți, 2 mecanici și un manager de program staționați la Centrul Spațial Kennedy (KSC) din Florida, care aparține NASA, pentru a asigura operaționalitatea elicopterelor.

HCare Infinite este cel mai complex serviciu de suport pentru clienți, prin care compania asigură operaționalitatea totală a flotei, inclusiv mentenanța, suportul tehnic și livrarea pieselor de schimb, a uneltelor și consumabilelor.

Airbus Helicopters Inc. este cel mai mare furnizor de elicoptere din SUA, cu o cotă de piață de aproape 65% și o prezență de 50 de ani. O echipă de peste 750 de angajați asigură producția locală a elicopterelor H125 și UH-72 Lakota și oferă servicii de asistență tehnică pentru flota de aproape 3.100 de aparate aflată în serviciu în SUA.