InfrastructurăȘtiri

Airbus reorganizează configurația activitățile sale industriale în domeniul aerostructurilor

Sursa: Airbus

Grupul Airbus a oferit mai multe detalii partenerilor săi sociali cu privire la evaluarea în desfășurare de către companie a configurației sale industriale din Europa, în special în ceea ce privește activitățile de aerostructuri din Franța și Germania, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției Umbrela Strategică.

În cadrul unei reuniuni a Comitetului European de Întreprindere (SE-WC), conducerea grupului european Airbus și-a reafirmat intenția de a construi un lanț valoric de asamblare a aerostructurilor mai puternic în întregul său sistem industrial în fața partenerilor săi sociali și consideră că asamblarea aerostructurilor este esențială pentru activitatea sa.

Liderii grupului și-au prezentat planurile de a crea două companii integrate de asamblare a aerostructurilor în centrul sistemului său industrial, pentru a consolida gestionarea fluxului de valoare și pentru a pregăti compania pentru viitorul său pe termen scurt și lung.

Ca parte a acestor planuri, și după finalizarea cu succes a procesului social în curs, noua companie din Franța va reuni activitățile gestionate în prezent în cadrul Airbus în Saint-Nazaire și Nantes, împreună cu cele ale STELIA Aerospace la nivel mondial. O altă companie din Germania ar urma să reunească activitățile Stade și Structure Assembly din Hamburg cu cele ale Premium AEROTEC din Nordenham, Bremen și, parțial, din Augsburg, reechilibrând în același timp activitățile către partea superioară a lanțului valoric și revizuind implicarea sa în producția de piese de detaliu.

Aceste două noi companii de asamblare a aerostructurilor, ambele deținute în totalitate de Airbus, nu vor mai fi furnizori ai Airbus, ci vor fi integrate în Airbus, simplificând atât coordonarea, cât și interfețele într-o nouă configurație industrială. De asemenea, statutul lor distinct le-ar permite să se concentreze pe segmentul lor industrial și să fie mai eficiente și mai agile, promovând competitivitatea, inovarea și calitatea în beneficiul programelor Airbus din prezent și cele viitoatre.

Airbus intenționează, de asemenea, să creeze un nou actor global în domeniul pieselor de detaliu, ancorat în Germania. Născută din actuala Premium AEROTEC, această nouă entitate, cu amploarea și tehnologiile sale avansate, va fi mandatată să valorifice perspectivele semnificative de creștere pe termen lung cu Airbus, precum și cu clienții externi, atât pe platforme civile, cât și militare.

În Spania, grupul continuă să lucreze la soluții împreună cu partenerii săi sociali pentru a optimiza actuala configurație industrială și de aerostructuri din zona Cadiz, pentru a asigura viabilitatea, rezistența și competitivitatea acesteia în viitor.