InfrastructurăȘtiri

Airbus înființează un centru pentru întreținerea aeronavelor în China care va gestiona întregul ciclu de viață al aeronavelor

Airbus A320neo

Grupul european Airbus a semnat un memorandum de înțelegere cu orașul Chengdu și Tarmac Aerosave pentru dezvoltarea primului centru de service durabil privind „ciclul de viață” al aeronavelor din China. Acest acord va acoperi o gamă largă de activități, de la hangararea și depozitarea aeronavelor, până la servicii de întreținere, modernizări, conversii, dezmembrare și reciclare pentru diferite tipuri de aeronave. se arată într-un comunicat transmis redacției Umbrela Strategică.

„Aceasta este încă o contribuție concretă în atingerea sustenabilității în industria aviației, susținând principiul unei economii circulare în conformitate cu scopul Airbus de a deveni pionier în domeniul aerospațial durabil. Acest centru unic va sprijini extinderea serviciilor de aviație ale Airbus, permițând în același timp implementarea strategiei <> a Chinei”, a declarat Klaus Roewe, SVP Airbus Customer Services. „Se estimează o casare treptată a aeronavelor din China, activitate care se va dezvolta exponențial în următorii 20 de ani. Airbus se angajează să investească în regiune, iar acest centru unic – o premieră în China și în afara Europei – va face ca Airbus să fie bine poziționată pe piața serviciilor de reabilitare a aeronavelor din China.” a adăugat Roewe.

Partenerii au în plan semnarea acordului oficial pentru stabilirea și încadrarea acestei forme de cooperare industrială la jumătatea anului 2022, cu intrarea în funcțiune a noului centru programată pentru sfârșitul anului 2023, sub rezerva aprobărilor de reglementare aferente.

Tarmac Aerosave contribuie la acest proiect cu cei 15 ani de experiență dovedită în dezmembrarea eco-eficientă a aeronavelor. Situată în același centru, filiala Airbus, Satair, va achiziționa aeronave vechi, va comercializa și va distribui piesele canibalizate pentru a întregi gama de servicii aferente ciclului de viață. Uzina va acoperi o suprafață de 690.000 de metri pătrați și va avea o capacitate de stocare de 125 de aeronave.

Airbus își continuă acțiunea de implementare a etapelor necesare atingerii sustenabilității în industria aviației, permițând reutilizarea la nivel sporit a aeronavelor și reciclarea materialelor și echipamentelor.