ApărareȘtiri

Airbus Helicopters România a livrat un elicopter H215 modernizat poliției de frontieră finlandeze

Elicopter H 215 modernizat de Airbus România

Airbus Helicopters România a livrat un elicopter H215 modernizat poliției de frontieră finlandeze (FBG), al doilea din cele trei Super Puma, care sunt obiect unui acord cu FBG, se spune într-un comunicat al companiei trimis Umbrela Strategică.

Airbus Helicopters Romania a efectuat lucrările de G-Check și retrofit la versiunea AS332L1e (H215), elicopterele modernizate urmând să fie folosite în misiuni multirol, inclusiv paza de frontieră și acțiuni de căutare și salvare.

”Proiectul FBG reprezintă o modernizare complexă, care presupune trecerea de la standardul 332L1 la standardul H215 L1e (AHCAS), proiect care include transformarea integrală a elicopterului, sub toate aspectele, și, datorită abilității și expertizei tehnice a echipei noastre, a fost un succes” a declarat Georges Durdilly, director general al Airbus Helicopters Romania.

H215 este un elicopter greu de CAT A, dotat cu două motoare, cunoscut pentru rata de disponibilitate fiabilă și costurile de operare competitive. Această aeronavă este fiabilă, rapidă și are capacități remarcabile pentru orice vreme: o rezervă mare de putere și o manevrabilitate ridicată.

Motoarele MAKILA 1A1 îi conferă capacitatea de a zbura în aproape orice misiune, asigurând siguranță operațională maximă, chiar și în cele mai dificile situații (discreție, vulnerabilitate scăzută, supraviețuire în cazul prăbușirii și condiții de gheață).

H215 este potrivit pentru misiunile de servicii publice, cum ar fi situațiile de aplicare a legii și de stingere a incendiilor, precum și pentru misiuni aeriene și utilitare, fără a uita de transportul de pasageri.

De la lansarea sa în 2014, 108 operatori au folosit deja H215 în misiunile lor.

Airbus este prezent în România cu diviziile Airbus Helicopters Romania (2002), Premium Aerotec (2009) – ambele la Brașov și Airbus Defence and Space (2005) la București.