ApărareIntelligenceIT&CȘtiri

Airbus a semnat un contract cu Marea Britanie pentru un satelit militar din seria Skynet

Airbus Defense and Space a semnat un contract cu Ministerul Apărării din Marea Britanie pentru extinderea și îmbunătățirea flotei Skynet. Acordul, în valoare de 500 de milioane de lire sterline, va implica dezvoltarea, fabricarea, protecția cibernetică, asamblarea, integrarea, testarea și lansarea unui satelit de comunicații militare – Skynet 6A, care ar urma să fie plasat pe orbită în 2025, a anunțat grupul european.

Airbus adaugă că contractul acoperă, de asemenea, programe de dezvoltare a tehnologiei, noi sisteme de telemetrie, urmărirea comenzilor, lansarea, testarea pe orbită și actualizări ale sistemului actual Skynet 5.

“Acest contract pentru 6A demonstrează parteneriatul puternic pe care îl avem cu Ministerul Apărării din Marea Britanie, bazat pe succesul comun cu sistemul Skynet 5 din 2003”, a declarat Richard Franklin, directorul general al Airbus Defense and Space UK.

Programul Skynet 5, gestionat de Airbus, a furnizat Regatului Unit o serie de servicii de comunicații militare extrem de robuste, fiabile și sigure, care au sprijinit, din 2003, operațiunile globale ale forțelor britanice, se arată în comunicatul grupului european.

La rândul său, Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării, a declarat: “O nouă capacitate satelitară mai avansată va oferi sprijin continuu în domeniu comunicațiilor forțelor din Marea Britanie timp de mai mulți ani. Apărarea britanică trebuie să continue să inoveze și să se transforme, în special în cyber și spațiu”.

Satelitul Skynet 6A, care se va baza pe sateliții de telecomunicații Eurostar Neo de la Airbus, va oferi o capacitate sporită, cât și o versatilitate mai mare decât sateliții Skynet 5.