IntelligenceIT&CȘtiri

Agenția Națională de Securitate (NSA) din SUA a detectat o vulnerabilitate „severă” de securitate ce afectează sistemele de operare Windows 10

Sursa: technologyrewiew.com

Agenția Națională de Securitate (NSA) din SUA a transmis că după detectarea vulnerabilității a notificat compania Microsoft, care a precizat că nu există indicii că vulnerabilitatea ar fi fost exploatată de hackeri.

De asemenea, Microsoft a publicat marți după-amiază o actualizare de securitate pentru a remedia problema.

Potrivit experților, citați de site-ul Business Insider, este deosebit de rar ca o agenție guvernamentală de informații, ca NSA, să ofere date despre vulnerabilități de securitate unei companii private.

NSA a detectat pentru prima dată vulnerabilitatea și a alertat Microsoft, a relatat Brian Krebs, un expert american în cibersecuritate. Anne Neuberger, directorul NSA pentru securitate cibernetică, a confirmat că agenția a informat în prealabil Microsoft despre această vulnerabilitate.

Microsoft a îndemnat toți utilizatorii de Windows 10, cât și de Windows Server 2016 și Windows Server 2019, să instaleze de urgență actualizarea de securitate.