IT&C

Agapi, Thales: Vom dezvolta proiecte în parteneriat strategic cu Centrul Cyber al UE

Thales România este ”entuziasmată” de posibilitatea colaborării cu Centrul European pentru Securitate Cibernetică, care va avea sediul în România, ”prin proiecte care vor fi dezvoltate în parteneriat strategic și prin cercetarea în domeniu”, a declarat pentru Umbrela Strategică directorul general al Thales România, Silviu Agapi.

El a menționat că Thales a deschis în 2018 un Centru de Excelență în inginerie software, în care activează și experți în securitate cibernetică, care au livrat deja soluții de siguranță digitață către guverne și companii private,

”Suntem bucuroși că cercetarea în domeniul cyber devine o preocupare constantă care va genera și mai multe locuri de muncă, și mai mulți specialiști în domeniu, reconfirmându-ne că România a fost o alegere bună, atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru Grupul Thales”, a mai spus, pentru Umbrela Strategică, directorul general al Thales România, Silviu Agapi.

România va găzdui viitorul Centrului european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice și a rețelei de centre naționale de coordonare (Centrul Cyber al UE).

Centrul va reprezenta principalul organism de gestionare a fondurilor europene dedicate cercetării în domeniul securității cibernetice disponibile prin cele două programe de finanțare ale UE cu relevanță pentru sector – Europa Digitală și Orizont Europa.

Thales (Euronext Paris: HO) este un lider global în tehnologie, care oferă soluții, servicii și produse clienților din domeniile: aeronautică, spațiu, transport, identitate și securitate digitală, apărare.