ApărareȘtiri

Admiterea la școlile de subofițeri și maiștri militari ale MApN se va face fără concurs

Foto: Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale -Oficial

Admiterea la școlile de subofițeri și maiștri militari în anul de învățământ 2023-2034 se va face fără concurs, conform unei Dispoziții a Direcției Generale de Management și Resurse Umane din MApN, semnată de șeful Direcției, generalul-maior George Spiridonescu.

Media de admitere se va calcula pe baza rezultatelor de la examenul de bacalaureat, iar ierarhizarea candidaților se va face în în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și a opțiunilor acestora exprimate în cererea de înscriere.

  • Admiterea se va organiza pentru următoarele tipuri de programe:
    – Studii postliceale cu durata de doi ani pentru formarea inițială a maiștrilor militari în activitate
    – Studii postliceale cu durata de un an pentru formarea inițială a subofițerilor în activitate.

Pentru subofițeri, admiterea se desfășoară pe 3 august 2023, pentru maiștri militari admiterea se desfășoară pe 9 august 2023.

Dacă locurile scoase la concurs nu se vor ocupa, se va organiza o a doua sesiune de admitere, pe 31 august pentru ambele programe. Metodologia de admitere se va publica pe site-ul fiecărei instituții de învățământ militar postliceal.

Departajarea candidaților cu medii de admitere egale se va face ținând cont de: nota obținută la proba scrisă de limba și literatură română la examenul de bacalaureat, nota de la proba scrisă obligatorie a profilului și nota de proba scrisă la alegere a profilului și specializării de la bacalaureat.

MApN a precizat, ulterior difuzării acestor informații, că ”probele de selecție (medicală, sportivă, examen psihologic) se susțin, sunt obligatorii și eliminatorii”.