ApărareȘtiri

Actualizarea soldelor militarilor și condițiile de acordare a sporurilor în SNAOPSN vor intra în discuția guvernului

Foto: Forțele pentru Operații Speciale Române Oficial

Actualizarea cuantumurilor soldelor de grad  ale militarilor a salariilor gradului profesional al polițiștilor și stabilirea condițiilor de acordare a sporurilor, dar și ”mărimea concretă” a acestora pentru personalul din Sistemul de național de apărare, ordine publică și securitate națională, vor intra în discuția guvernului, la una din ședințele din luna noiembrie 2022.

Guvernul și-a planificat discutarea, eventual aprobarea, un proiect de Hotârâre pentru actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deţinut de personalul militar, respectiv poliţiștii şi polițiștii de penitenciare.

De asemenea, Executivul va avea pe ordinea de zi un proiect de Hotărâre  pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă, precum și a condiţiilor de acordare a acestuia pentru familia ocupațională de funcții bugetare ”Apărare, ordine publică și securitate
națională”.

Termenul și conținutul celor două hotârări de guvern sunt prevăzute în Planul anual de lucru al guvernului pentru semestrul al doilea, în varianta actualizată.

Planificarea făcută de guvern nu garantează integral și includerea pe ordinea de zi a uneia dintre ședințele din luna noiembrie. În septembrie, Executivul a ratat discutarea proiectului noului Statut al cadrelor militare, o lege care inițial a fost retrasă de pe ordinea de zi, dar care, ulterior, ar fi trebuit să treacă prin guvern și chiar aprobată de parlament până la sfărșitul acestui an.