EnergieȘtiri

Acțiunile Hidroelectrica se vor tranzacționa la BVB din 12 iulie

Sursa foto: energy-center.ro

Acțiunile Hidroelectrica (H2O) vor fi tranzacționa la Bursa de Valori București începând cu ședința din 12 iulie, când vor intra în vigoare deciziile din ședința Comisiei Indicilor care a avut loc în 6 iulie.

” În cazul S.P.E.E.H Hidroelectrica (H2O), includerea în indici s-a realizat pe baza prețului final de ofertă, respectiv 104 lei /acțiune”, a precizat BVB.

Hidrolectrica informase miercuri că ”va aplica pentru admiterea la listare şi tranzacţionarea acţiunilor sale în categoria Premium a pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Admiterea şi începerea tranzacţionării pe BVB sub simbolul “H2O” va avea loc pe data 12 iulie 2023. Imediat după admitere, acţiunile Hidroelectrica vor fi incluse în indicele BET al BVB”.

Cea mai mare ofertă de acţiuni din istoria României s-a finalizat marți, odată cu închiderea ofertei de listare la BVB a Hidroelectrica prin care acţionarul minoritar Fondul Proprietatea (FP) a scos la vânzare 78 de milioane de acţiuni pentru aproximativ 8,8 miliarde de lei. Acţiunile ofertei Hidroelectrica au fost suprasubscrise de 4,7 ori, reprezentând o sumă de 6,25 miliarde lei.

”Acest succes istoric al listării Hidroelectrica arată că a fost o opţiune corectă, care a depăşit orice aşteptări. Sunt liberal şi acesta este drumul de urmat şi pentru alte companii din portofoliul ministerului pe care îl conduc”, declara ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Grupul Hidroelectrica deţine şi operează 182 de hidrocentrale, cinci staţii de pompare şi un parc eolian care sunt amplasate strategic în opt sucursale pe teritoriul României. Compania deţine un portofoliu de producţie 100% din surse regenerabile, cu o capacitate hidroelectrică de producere instalată de 6,3 GW şi o capacitate eoliană onshore instalată de 108 MW în parcul eolian Crucea.