EnergieȘtiri

Acționarii CE Oltenia vor continua negocierile cu Tinmar Energy, după ce tot ei le-au întrerupt

Foto: capital.ro

AGAE de le Complexul Energetic (CE) Oltenia a decis să continue negocierile cu Tinmar Energy, după ce în luna octombrie tot acționarii CEO respinseseră continuarea acestora, în urma avizului negativ dat de Consiliul de Supraveghere.

Pe 12 octombrie 2022, acționarii CE Oltenia au aprobat o hotărâre prin care au respins documentele tranzacției negociate cu Tinmar Energy, în urma avizului negativ dat de Consiliul de Supraveghere al CEO.

De această dată, acționarii, întruniți într-o adunare generală extraordinară, au decis ”reluarea dialogului” cu Tinmar, respingând în prealabil  atât anularea procedurii de selecție pentru proiectele la care a fost desemnat Tinmar Energy SA “ofertant selectat”, cât și reluarea procedurii de selecție într-un mod accelerat pentru selectarea de investitori, conform unui comunicat trimis Umbrela Strategică.

Asocierea CEO – Tinmar este destinată implementării proiectelor privind capacități noi mai puțin poluante, prevăzute în Planul de Restructurare și Decarbonare a CE Oltenia aprobat de Comisia Europeană.

Societățile pe acțiuni rezultate din asocierea CE Oltenia – Tinmar Energy vor avea ca obiect implementarea a patru parcuri fotovoltaice cu o putere totală instalată de cca. 280 MW și a unui grup pe gaze naturale de 475 MW la Turceni.

”Prin această decizie a AGEA, demersul de asociere cu Tinmar Energy rămâne deschis și poate continua cu noi negocieri pentru rediscutarea unor termeni și condiții”, se spune în comunicat.