EnergieȘtiri

Acord între EDPR și Lhyfe pentru producerea de hidrogen verde

Foto: Adobe Stock

EDP Renewables, al patrulea producător de energie eoliană din lume, a încheiat un acord cu francezii de la Lhyfe, pentru proiecte comune de producere a hidrogenului din surse regenerabile, se spune într-un comunicat trimis Umbrela Strategică.

EDPR va furniza energie electrică din surse regenerabile pentru proiectele Lhyfe de generare a hidrogenului, cele două companii urmând să aibă activități comune de cervetare-dezvoltare și achiziții de echipamente.

”Credem că hidrogenul regenerabil poate completa electrificarea directă ca fiind cel mai bun mijloc de reducere a emisiilor de CO2 și realizarea decarbonizării economiei, inclusiv în sectoarele greu de electrificat. Prin acest acord cu Lhyfe, ne consolidăm angajamentul față de accelerarea tranziției energetice”, a declarat  Miguel Stilwell  de Andrade, CEO al EDP și EDP Renewables

”Așteptăm cu nerăbdare să ne dezvoltăm viitoarele locații de producție alături de ei și să contribuim la decarbonizarea imediată a mobilitatății locale și utilizarea industrială, datorită punerii în comun a punctelor noastre forte. Acest parteneriat cu Lhyfe reafirmă angajamentul EDP față de sectorul hidrogenului regenerabil. Ambiția companiei este de a implementa 1,5 GW de capacitate de producție”, a declarat Matthieu Guesné, fondator și CEO al Lhyfe.

În septembrie 2021, Lhyfe a inaugurat prima fabrică industrială din lume conectată direct atât la un parc eolian cât și la o sursă de apă din mare care permite electroliza.

Prognozele arată că cererea globală de hidrogen va crește de șase ori până în 2050, la 530 de milioane de tone. Ponderea hidrogenului din surse regenerabile ar trebui să reprezinte 60% din cererea totală de hidrogen până în 2050.