ApărareȘtiri

Academia Navală “Mircea cel Bătrân” organizează o licitație pentru reparații la bricul Mircea

Bricul Mircea (MApN)

Academia Navală “Mircea cel Bătrân” – UM 02192 Constanța organizează o licitație pentru reparații la bricul “Mircea”, valoarea contractului estimată a contractului fiind de 19,4 milioane de lei, fără TVA, se arată în anunțul de participare publicat în Jurnalul european pentru achiziții publice Tenders Electronic Daily pe 1 aprilie 2021.

Licitația pentru „Servicii de reparații la arboradă la nava tip velier Mircea” este de una de tip deschisă, iar data limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29 aprilie 2021.

Criteriul de atribuire al contractului este în funcție de prețul cel mai scăzut și garanția manoperei, iar durata contractului este estimată la șapte luni.

Potrivit datelor oficiale, operatorii economici care depun ofertă trebuie să dovedească o formă de înregistrare în condițiile legii din țara rezidentă, din care să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se află în niciuna din situațiile de anulare a constituirii, precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile ce fac obiectul contractului de achiziție publică, indică publicația Ziua de Constanța.

Nava-școală “Mircea” – care a fost construită în perioada 1938-1939 la Șantierul Naval “Blohm und Woss” din orașul german Hamburg – este un velier clasa A tip bark, cu trei arbori, cu o înălțime de 44 de metri, cu 23 de vele ce însumează o suprafață velică totala de 1.750 metri pătrați, se arată în prezentarea disponibilă pe site-ul Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”.

Nava are in prova, sub bompres, un galion, reprezentându-l pe domnitorul Mircea cel Bătrân, îmbrăcat cu bluză albastră, mantie roșie și purtând pe cap coroana, simbol al domniei.